الصفحات

الجمعة، 5 أكتوبر 2012

طريقة عمل الطعمية 2012 بالصور- طريقة الطعمية المصرية 2013 - طريقة عمل الفلافل المصرية - طع 100


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اليوم مدونة مكسيو تقدم لكم طريقة عمل الطعمية المصرية 100%
زى منتة عارفين الشتاء داخل عالينا وكلنا بنكون مكسلين وسقعنين ننزل نشترى طعمية فنا قررت انى افيدكم بهذا الموضوع

بسم الله الرحمن الرحيم
هنشرح دلوقتى المقادير وطريقة العمل وحدة وحدة معايا كدة
آولا آلمقآدير
  • واحد كيلوفول بصآره او فول مجروش من عند العطار وينقع فى الماء لمدة 12 ساعه
  • اربع حزم كرات + ربطة كزبره + رابطة شبت
  • بصلتين + فصين توم + ملح وفلفل + كزبره نشفة وسمسم لعطاء الطعمية طعم جميل عند القلى  
ثآنيآ طريقة عمل العجينة
هنجيب الكبة ونحط فيها الفول والكرات وربطة الكزبره ورابطة الشبت ومعاهم بصلتين وفصين التوم والملح والفلفل وهنضربهم كويس لحد ما العجينة تمسك فى بعضها وممكن اضيف كمان معلقة من الكربوناتة بينفش الطعمية وبيديها طعم وبعد مخلاص ضربنا العجينة واتماسكت بنقوم معبينا فى اكياس ونحطها فى الفريزر وعند الاستخدام نطلع من الفريزر كيس قبل الفطار بساعه حتى يفك ونقوم بقلها ووضع عليها الكزبره النشفة والسمسم عند القلى

ملحوظة: آلى معندهآش كبة ممكن تروح لاى واحد بتاع طعمية وتديلة الخلطة وهوة يفرمهلها عآدى
طريقة العمل بصور
وضع المقادير بكبه لعمل الطعمية
فرم المقادير فى الكبة حتى تصبح عجينة طعميه
الشكل النهائى لعجينة الطعمية
نقوم بوضع العجينة بكياس ووضعها فى الفريزر
طريقة قلى الطعمية

الشكل النهائى لطعمية بعد القلى واضافه لها الكذبرة النشفة والسمسم الرائع
شاهد فديو طريقة قلى الطعمية وضع السمسم عليها

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق